Mer om Ski Clinics

På Ski Clinics fokuserar vi på teknikträning,- teknik som finslipas med olika övningar som är tagna direkt från den elitträning som ASP tränarna kör.

Det handlar inte om extremskidåkning och att köra hela dagen i svart pist. Teknikträning sker oftast i backar som inte är svarta. En unik möjlghet att träna in ny teknik och uppleva ny skidåkning. Har du stått en del på skidor och vet grunderna så kommer ett event ge dig mycket lärande. Alla åkare får träning utifrån sina förutsättningar.

Många har åkt skidor länge, – men kanske inte riktigt får ut maximalt av sina skidor. Kanske drar Du dig för att köra den traditionella skidskolan eller redan provat den typen av träning. ASP lär dig att få bägge skidorna på kant, jobba med positionen, låta kroppen jobba ner kraften i skidan och känna responsen tillbaka genom svängen. Det vi kan lova dig är att ASP tränarna kommer få dig att uppleva en helt ny känsla. Något som kommer att få din skidåkning att bli en ännu större upplevelse.

Vi kör grundläggande träning och övningar inom teknikträning. Dom teknikövningar som Du får tillgång till repeteras, utvecklas och förfinas. Ett event kan också genomföras med hjälpmedel som videoanalys och givetvis teorigenomgångar. Allt beroende på hur mycket tid som finns tillgängligt. Vi vill ju framförallt vara på skidorna.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar.