Tränare team ASP

Om Alpine Ski Pool

Alpine Ski Pool (ASP) riktar sig till dig som aktivt tränar och tävlar inom utförsåkning eller till dig som är en passionerad skidåkare och som vill utvecklas på skidorna. ASP gör elitträning tillgänglig för alla typer av skidåkare.

Alpine Ski Pool (ASP) grundades 2009 av Jonas Lind, född och uppvuxen i Sälen och med bakgrund som tävlingsåkare på elitnivå. Jonas har bland annat arbetat med juniorlandslaget och världscuplaget för de svenska herrarna. Idén till ASP fick sitt frö när Jonas skada i ryggen satte stopp för en fortsatt karriär som tävlingsåkare, varpå Jonas sadlade om och utbildade sig till idrottstränare på Högskolan Dalarna i Falun.

Sedan våren 2019 är Matias Eriksson delägare i ASP. Efter många år i Svenska Skidförbundets regi som tränare för såväl världscuplaget-damer, världscuplaget-herrar och juniorlandslaget så valde Matias att hoppa på ASP-tåget. Matias har en bakgrund som utförsåkare på elitnivå. Med sig i bagaget har han starter i EC bl.a. Matias bor i Karlstad men har stuga i Sälen där han tillbringar mycket tid.

ASP vill att alla skidåkare ska få uppleva skidåkning och teknik som ingen trodde var möjlig, inte bara unga aktiva utan även vuxna passionerade skidåkare. Övertygelsen om att varje åkare kan få ut mer frihet på skidorna är därför ett ledmotiv.

Med hjärtat i racing och med viljan att varje skidåkare ska utvecklas siktar ASP mot att den totala friheten på berget inte längre är något för några få utvalda.

ASP´s tränare har en stor ödmjukhet inför uppgiften och känner att grundvärdena alltid är i centrum;

Skidglädje

Alpine Ski Pool månar om gemenskap utifrån glädje, ödmjukhet och respekt.

Erfarenhet

Alpine Ski Pool har kunskap och erfarenhet av elitträning samt en unik förmåga att förmedla den.

Engagemang

Alpine Ski Pool har varje åkares utveckling och upplevelse i fokus.

TRÄNARSTABEN I ASP SÄSONGEN 20/21

Jonas Lind, 41 år och bor i Sälen. Grundare och delägare i ASP sedan 2009. Har en bakgrund som utförsåkare på elitnivå med några JSM medaljer.

Matias Eriksson, 47 år och bor i Karlstad. Delägare i ASP sedan våren 2019. Har jobbat i landslaget i 17 år Herr/Dam WC, EC samt JUN. Har en bakrgrund som utförsåkare på elitnivå. 

Ola Hedlund, 47 år och bor i Sandviken. Ola är ASP´s lärare och hjälptränare. Har en bakgrund som alpinist med JSM-guld i bagaget (Matias ledde efter första åket), telemarksåkare med en WC-vinst.

Patrik Järbyn, 51 år och bor i Vail. Hjälptränare i ASP.  Deltagit i fem OS, 303 starter i WC, tre VM-medaljer, 33 SM-guld.

Axel Frost, 25 år och bor i Mora. Hjälptränare i ASP. Har en bakgrund som alpinist och skicross åkare på elitnivå. Har åkt EC i Skicross.

Basen för ASP ligger i Sälenfjällen!

Genom lokalisering i Sälen så bedriver ASP dom mesta lägren med utgångspunkt i Dalarna. Men läger genomförs på flera anläggningar runt om i Sverige. Under dom perioder som det inte finns snö på hemmaplan så kör vi läger i inomhushall i Wittenburg (Tyskland) och i Oslo (Norge) samt på glaciärer i Juvass (Norge) och i Stubai (Österrike).