Spring Speed Event!!

I år utökar vi fart-dagarna med två avslutande tävlingar i DH och SG. Det är nybildade ASP IF tillsammans med Väst Alpin som står som arrangörer. Kom till Kläppen och passa på att suga ur det sista ur säsongen och tävla i en otroligt fin fart-arena för ungdomar.

Program:              22 april Obligatorisk inåk, 2 åk på tid för damer och herrar för U12, U14 och U16

                                23 april Störtloppstävling damer och herrar för U12, U14 och U16

                                24 april Super G tävling damer och herrar för U12, U14 och U16

Detaljerat tidsprogram publiceras kvällen före respektive dag på www.alpineskipool.com

Regler:                        Tävlingarna genomförs enligt Svenska Skidförbundets Tävlingsregler Alpint           samt Tillägg till Tävlingsregler Alpint.

Anmälan:             Senast 19;e april kl 23.59. Anmälan via er klubbs IdrottOnline.

Avgift:                   200 kronor per tävling samt 150 kr för träning, totalt 550 kr, faktureras klubbvis i efterskott.

Tävlingsbacke:  Från topp-stugan ner till botten av familjebacken. (Bäverdalen och Järvlunken)

Lagledarmöte:         1:a lagledarmöte 21 april kl. 20:00 på Hotel Kurbits. Lagledarmöte inför tävlingen den 23 april samt inför tävling den 24 april meddelas senare.

Tävlingsledare: Jonas Lind, 0763-10 90 60

Nationell TD:      Claes Johansson

Liftkort:                Går endast att köpa på plats Hotel Kurbits, säsongskort gäller ej.

Race Office:        Hotel Kurbits

Nummerlappar:      Hämtas på race-office kvällen 21 april eller morgonen 22 April. Nummerlappar återlämnas efter avslutade åk i målfållan.                           

Publicering:              Anmälan innebär medgivande till att deltagar-, ranking-, start- och resultatlistor från tävlingarna får publiceras på www.alpineskipool.com och www.vastalpin.se

Information

Säkerhet:                   Säkerhet är en av de viktigaste delarna vid arrangerande av farttävlingar. Genom samverkan med Kläppen och funktionärer som arbetat med fart-träning och tävling kan vi erbjuda en säkerhetsnivå i världsklass för ungdomstävlingar.

Hjälm:                         Det är ett krav att samtliga deltagande skall ha godkänd hjälm för fartgren enligt SSF Tävlingsregler Alpint. Hjälm med mjuka partier runt öron är ej godkänd. Ryggskydd är obligatoriskt.

 

Vid fall:                       Om tävlande faller under sitt åk har denne ej rätt att fortsätta sitt åk. Åkare skall snarast åka ut ur banan till säker plats för att inte störa kommande åkare.

 

Gul Flagg:                  Vid gulflagg skall åkare stanna vid den som vinkat och sedan följa dennes instruktioner beträffande när och hur man ska åka ner och om man skall göra ett omåk.

 

Protest:                      Protest enligt SSF Tävlingsregler Alpint. Protest skall inlämnas till tävlingsledning skriftligt och vara åtföljd av ett belopp på 200 kronor. Beloppet återbetalas om protesten bifalls.

 

Boende:               Kontakta Kläppen Ski Resort,  bokning@klappen.se

 

Övrig info:           Kontakta Jonas Lind, jonas@alpineskipool.com eller 0763-109060

 

Arrangörerna förbehåller sig rätten att ändra i programmet efter rådande omständigheter. All åkning sker på egen risk.

Välkommen till Kläppen !