FIS-Läger ute nu!

Nu ligger lägerprogrammet ute för ASP-upplägg. Man kan vara med på enstaka läger och man signar inte upp sig för något.

Söker du som FIS-åkare träning inför kommande säsong där du själv sätter dina ramar. Där du själv avgör hur mycket du vill köra och när du vill köra. Häng då med på vårt upplägg.

Den gångna säsongen har vi kört ett gäng FIS-åkare och när vi sammanfattar försäsongen så tycker vi att det gick väldigt bra. Därför kommer vi även till kommande säsong göra ett liknande upplägg.

Vår tanke bakom FIS-träningen är att varje åkare väljer själva var de vill bo och utgå ifrån. Att man själv väljer om man vill studera eller arbeta. Vi tror på kontinuitet och mycket skidåkning samtidigt så ska vardagen för åkaren passa, både socialt, ekonomiskt och praktiskt. Därför ser vi att friheten att själv välja sin vardag är en fördel.

Upplägget med skidåkningen ligger i block. Vi kör helt enkelt läger där man själv väljer om man vill vara med eller inte. Alla FIS-läger kommer vara öppna läger och man väljer de dagar/läger man vill åka på utan att man binder sig till något.

Lägren och träningsdagarna ligger på samma datum som vårt ungdomsteam. Detta gör vi för att omkostnaderna för tränarna kommer vara lägre samt om det visar sig att det blir för få FIS-åkare så får dessa köra tillsammans med U16-teamet. Är det fler FIS åkare så kommer de att träna själva så klart.

Totalt är det ca 65 skiddagar planerade från maj till mitten av november innan alla tävlingar drar igång. Sedan kommer vi kontinuerligt köra träning framåt efter det. Under försäsongen har vi Wittenburg, Stubai och Kåbdalis som träningsorter. När själva vintern drar igång är vår bas i Kläppen. Där har vi ett väldigt bra samarbete med Kläppen i deras Race Arena. Vi får en egen backe där vi kan träna på dagtid och underlaget är med och styr om hur det ska vara vilket gör att det för det mesta är väldigt hårt och fint. Vi kommer även köra träningar på annan ort om så behövs.

Vi bokar allt på försäsongsplanering så som boende, liftkort, backtider etc. Resor och dylikt fixar man själv. En bra grej är att samåka så mycket som möjligt.

Träningsavgiften kommer ligga på 750 kr/dag, utöver det så tillkommer det en omkostnadsavgift för tränarna på lägret som delas på de aktiva på lägret. Detta delas även med ungdomsåkarna.

Låter detta som något du skulle vilja vara med på. Kontakta Jonas på jonas@alpineskipool.com eller 0763 10 90 60. Tveka inte om du har frågor!!

Anmäl er på läger här!!