Team ASP 2020

Information om Team-ASP 2020-2021

Team ASP är skapat för ungdomar som vill satsa extra på utförsåkning och som samtidigt vill skapa en plattform och kontinuitet av samma tränare.

Ungdomar som vill åka och träna med andra ungdomar som vill satsa lika mycket på sin sport. Team ASP syftar också till att förbereda ungdomar för vill satsa vidare och kanske söka in på skidgymnasium.

Viktiga hörnstenar är gruppgemenskap, ansvar för skola & idrott samt att ha riktigt roligt!

Genomförande (gäller säsongen 20/21)

Tanken är att under våren börja starta upp teamet och träna tillsammans. Då samlas alla för att genomföra fystester. Åkarna kommer få individuella träningsupplägg utformade av duktiga tränare som kommer vara kopplade till teamet. Det är viktigt att fys-programmet följs för att vara så väl förberedd som möjligt när vintern drar igång. Under vintern kommer det även finnas ett träningsprogram för att bibehålla och utveckla styrka, koordination & kondition.

Under sommaren och hösten kommer teamet att träffas vid två fys-tillfällen för att umgås, träna och ha roligt, – målet är att sammansvetsa alla åkare till ett härligt gäng.

I maj och juni kör teamet skidträning i Juvass, Norge. Läger som inriktade på mycket friåkning, varva ner efter säsongen som varit och börja arbetet inför kommande säsong.

I augusti kommer vi återigen att åka till Norge för skidåkning. I fem dagar slipar vi på grunderna och bygger upp en stabil plattform att stå på. I slutet av augusti åker vi på fysläger till Säfsen. Ett återkommande och uppskattat läger där vi tillsammans med Snow Camp hoppar i deras trampolinanläggning och får koll på kroppen.

Nytt för i år är att vi siktar på att lägga alla våra läger i norska Juvass. Här kommer vi blanda härlig SL-åkning med både GS och SG. Vi avslutar hösten och inleder vintern med tre läger i Sverige innan jul.

Det som är unikt för Team-ASP är att vi har en lärare knuten till teamet. Läraren kommer att vara med på lägren som även kommer fungera som hjälp i backen till tränaren.

Läraren kommer att ha kontakt med varje åkares mentor och rektor på de skolor som önskar denna kontakt. På så vis har läraren full inblick i åkarens studier och kan på ett enkelt vis följa dennes arbete. Skolan som vi schemalägger varje dag är obligatorisk.

Upplägget för en dag ser ut att man åker upp tidigt till backen tränar, tar en kort paus i backen för att sedan köra på ett pass till, därefter bryter man och åker ner och äter lunch. På så vis frigör man tid för lärarledd studietid varje dag. Givetvis så kommer vi planera dagarna efter rådande omständigheter på plats så som väder. Efter skolan är det lättare fysträning och ursköljning av kroppen.

Föräldrar är välkomna att vara med på lägren om så önskas. Det är absolut inte ett måste om man inte kan närvara på ett läger. Under åren som gått har vi fått stor hjälp av de föräldrar som är med med diverse saker så som chaufför av hyr-buss, skid-fix etc. Vi ser gärna att medföljande föräldrar hjälper oss även kommande år.

Ledarstaben

Tränare för teamet är Jonas Lind, Matias Eriksson och Axel Frost. Vid behov kommer vi även ta in resurs-tränare som vi har knutet till våra team.

Teamet har en lärare knuten till sig. Vår tidigare lärare Johan har bytt tjänst och kan därav inte vara tillgänlig lika mycket som förr. Istället för Johan kommer Ola Hedlund kliva in i rollen som lärare. Idag arbetar Ola som lärare och även Ola har ett förflutet som alpin skidåkare på elitnivå.

Skicka in din intresseanmälan till Team-ASP 20/21