Team ASP 2020

Information om Team-ASP 2021-2022

Team ASP är skapat för ungdomar som vill satsa extra på utförsåkning och som samtidigt vill skapa en plattform och kontinuitet av samma tränare.

Ungdomar som vill åka och träna med andra ungdomar som vill satsa lika mycket på sin sport. Team ASP syftar också till att förbereda ungdomar för vill satsa vidare och kanske söka in på skidgymnasium.

Viktiga hörnstenar är gruppgemenskap, ansvar för skola & idrott samt att ha riktigt roligt!

Genomförande (gäller säsongen 21/22)

Vi startar under våren med  teamet och tränar tillsammans på snö under tre läger i maj. Under juni samlas alla för ett fysläger med tester och mycket tid läggs här också på teambilding. Åkarna kommer få individuella träningsupplägg utformade av duktiga tränare som kommer vara kopplade till teamet. Det är viktigt att fys-programmet följs för att vara så väl förberedd som möjligt när vintern drar igång. Under vintern kommer det även finnas ett träningsprogram för att bibehålla och utveckla styrka, koordination & kondition.

Under sommaren och hösten kommer teamet att träffas vid två fys-tillfällen för att umgås, träna och ha roligt, – målet är att sammansvetsa alla åkare till ett härligt gäng och utveckla sin fysträning.

Eftersom coronan fortsatt stör allas vår vardag så planerar vi ingen träning i juni då vi tror det blir svårt med resor utomlands. Vår förhoppning är att allt fungerar enkelt och smidigt från augusti och framåt.

I slutet av juli drar vi igång igen med läger på snö och det blir i Juvass/Wittenburg. Under dessa dagar slipar vi på grunderna och bygger upp en stabil plattform att stå på. Under september kör vi åter igen ett fysläger med uppföljning från sommaren. 

Det som är unikt för Team-ASP är att vi har en lärare knuten till teamet. Läraren kommer att vara med på Team-lägren som även kommer fungera som hjälp i backen till tränaren.

Läraren kommer att ha kontakt med varje åkares mentor och rektor på de skolor som önskar denna kontakt. På så vis har läraren full inblick i åkarens studier och kan på ett enkelt vis följa dennes arbete. Skolan som vi schemalägger varje dag är obligatorisk.

Upplägget för en dag ser ut att man åker upp tidigt till backen tränar, tar en kort paus i backen för att sedan köra på ett pass till, därefter bryter man och åker ner och äter lunch. På så vis frigör man tid för lärarledd studietid varje dag. Givetvis så kommer vi planera dagarna efter rådande omständigheter på plats så som väder. Efter skolan är det lättare fysträning och ursköljning av kroppen.

Föräldrar är välkomna att vara med på lägren om så önskas. Det är absolut inte ett måste om man inte kan närvara på ett läger. Under åren som gått har vi fått stor hjälp av de föräldrar som är med med diverse saker så som chaufför av hyr-buss, skid-fix etc. Vi ser gärna att medföljande föräldrar hjälper oss även kommande år.

Ledarstaben

Tränare för teamet är Jonas Lind, Matias Eriksson, Ola Hedlund och Axel Frost. Vid behov kommer vi även ta in resurs-tränare som vi har knutet till våra team.

Teamet har en lärare knuten till sig. Vår lärare i år har varit Ola Hedlund och troligtvis ser det lika dant ut till kommande säsong. Vi upplever att Olas jobb med skolan, kontakter med mentorer, rektorer har varit mycket bra och det är ett måste om det skall fungera med ledighet för ungdomarna.

Skicka in din intresse anmälan till Team-ASP 21/22