ASP FIS-Team!!

Söker du ett härligt gäng att träna tillsammans med och som vill nå samma mål som dig? Passa på att ansöka om en plats i vårt FIS-team till kommande säsong. En massa träning och ett samarbete med Alpin Racin Austria och en världsmästare i SL!!

Tränare: Jonas Lind, Matias Eriksson och Axel Fros

Antal åkare: 12 åkare (ingen fördelning mellan kille och tjej, först till kvarn)

Antal skiddagar: 70 stycken från 1:a maj – 31:a december

Träningsavgift: 45 000 kr/åkare. Detta är från och med maj – december. Resterande vinter så betalar man 570 kr/träningsdag på det man kör. Träning innan tävling är inräknat i de 70 dagar. Tävlingsdag betalar man 570 kr/dag + omkostnad för tränare.

Samarbetspartner: Alpin Racing Austria (ARA) www.alpinracingaustria.at  Wofgang Rieder, Arnold Gspan och Manfred Pranger som tränare.

Wolfgang Rieder

En gammal tävlingsåkare som tävlade för Österrike. Han har åkt både Europa Cup och Världs Cup. Är tysk mästare i SG. Har varit tränare sedan 2004.

Arnold Gspan

En gammal tävlingsåkare från Österrike som tävlade mestadels i Europa Cup. Har varit träänare sedan 2008.

Manfred Pranger

Österrikisk storstjärna som är världsmästare i SL. Har under många år tillhört toppen i världen i SL.

Teamet kommer köra tillsammans vid några tillfällen med ARA´s åkare. Teamet kommer även vid tillfälle tränas av ARA´s tränare.

Vad får man?

Ett helhets upplägg med både skidåkning och fys-program med fysträningar och uppföljning. Fys-dagarna kostar 570 kr/dag, dessa är inte inräknade i de 45.000 kr. Det som tillkommer utöver de 45.000 kr är självkostnad för boende, liftkort, resor, mat etc. En omkostnad för tränare tillkommer för varje läger som körs utanför basen. Denna omkostnad delas på de åkare som är med.

Basen för teamet kommer vara i Kläppen, Sälen. Vi kommer inte tillhandahålla något boende för åkarna på heltid. Dock hjälper vi till med att de kan hyra boende när vi har träningsläger.

 Vi ser att man tränar i block både på försäsong och under vintern. Däremellan åker man hem, vilar upp sig, jobbar eller studerar. Vill man bo kvar i Sälen under hösten och vintern hjälper vi till att hitta ett jobb under tiden eller om man vill studera så kan man göra det på distans.

Känner man att man vill träna mer utöver det som FIS-teamet kör under vintern så kan man alltid köra med ASP öppna läger. Då är det en kostnad på 570 kr/dag.

Från maj till jul så är det enbart FIS-teamet som tränar tillsammans, efter jul så kör givetvis teamet också men man kan bjuda in andra FIS-åkare också.

Tränare kommer även vara med på en hel del tävlingar och de tävlingar som tränare är med på kommer det köras träning innan på den aktuella orten.

Under hösten kommer teamet att köra en FIS tour i Europa och köra tävlingar där också.

Läger program:

8-11 maj – Kappruet, 4 skiddagar

20-23 maj – Kappruet, 4 skiddagar

10-13 juni – Fysläger, Sälen

1-4 aug – Wittenburg, 4 skiddagar

12-15 aug – Fysläger

16-20 aug – Wittenburg, 5 skiddagar

27-29 aug – Fysläger, Sälen

9-13 sep – Wittenburg, 5 skiddagar (eventuellt köra med ARA)

21 sep – 2 okt  – Juvass, 12 skiddagar (eventuellt köra med ARA)

8-11 okt – Juvass, 4 skiddagar

23 okt – 6 nov  – Kåbdalis, 15 skiddagar

11-14 nov – Idre, 4 skiddagar

 Resterande program sätts utefter de tävlingarna som är. Vi kommer planera in träning i samband med tävling.  Totalt 13 dagar till.

______________________________________________________________________

Låter detta om ett intressant val för dig? Kontakta oss för mer information!

Jonas Lind – jonas@alpineskipool.com eller 0763109060

Anmälan sker till info@alpineskipool.com

Sista anmälningsdag är 30 april.