teamasptransmini

Information om Team-ASP 2019-2020

Team ASP är skapat för ungdomar som vill satsa extra på utförsåkning och som samtidigt vill skapa en plattform och kontinuitet av samma tränare. Ungdomar som vill åka och träna med andra ungdomar som vill satsa lika mycket på sin sport. Team ASP syftar också till att förbereda ungdomar för vill satsa vidare och kanske söka in på skidgymnasium.

Viktiga hörnstenar är gruppgemenskap, ansvar för skola & idrott samt att ha riktigt roligt!

Genomförande
I år kommer vi att utöka Team-ASP. Vi kommer ha ett U16-team och ett U14-team. Teamen ska bestå av totalt 18 åkare per team. U16 är till för födda mellan 04-05 och U14 mellan 06-07, – både tjejer och killar.

Tanken är att redan under kommande vår börja starta upp teamet och träna tillsammans. Då samlas alla för att genomföra fystester. Åkarna kommer få individuella träningsupplägg utformade av duktiga tränare som kommer vara kopplade till teamet. Det är viktigt att fys-programmet följs för att vara så väl förberedd som möjligt när vintern drar igång. Under vintern kommer det även finnas ett träningsprogram för att bibehålla och utveckla styrka, koordination & kondition.

Under sommaren 2019 kommer teamet att träffas vid två fys-tillfällen för att umgås, träna och ha roligt, – målet är att sammansvetsa alla åkare till ett härligt gäng.

I maj kör teamet fem dagars skidträning i Juvass, Norge. Ett läger inriktad på mycket friåkning, varva ner efter säsongen som varit och börja arbetet inför nästa säsong. Vi kommer att samlas på ett fysläger i början av juni. Här kommer vi köra tester och utforma träningsprogram för sommarens fysträning.

I juni kommer teamet att åka till norska Juvass. Vi kör skidor i sex dagar och här har vi chansen att testa vår utrustning och få den justerad.

I augusti kommer vi återigen att åka till Norge för skidåkning. I fem dagar slipar vi på grunderna och bygger upp en stabil plattform att stå på. I slutet av augusti åker vi på fysläger till Säfsen. Ett återkommande och uppskattat läger där vi tillsammans med Snow Camp hoppar i deras trampolinanläggning och får koll på kroppen.

Under hösten kommer två inomhusläger köras i Landgraaf, Holland samt tre läger i Stubaital, Österrike. Inomhuslägret har fokus på slalom och grundteknik för att sedan i Stubaital enbart fokusera på GS och SG. Vi avslutar hösten och inleder vintern med tre läger i Sverige innan jul.

Det som är unikt för Team-ASP är att vi har en lärare knuten till teamet. Läraren kommer att vara med på lägren som även kommer fungera som hjälp i backen till tränaren.

Läraren kommer att ha kontakt med varje åkares mentor och rektor på de skolor som önskar denna kontakt. På så vis har läraren full inblick i åkarens studier och kan på ett enkelt vis följa dennes arbete. Skolan som vi schemalägger varje dag är obligatorisk.

Upplägget för en dag ser ut att man åker upp tidigt till backen tränar, tar en kort paus i backen för att sedan köra på ett pass till, därefter bryter man och åker ner och äter lunch. På så vis frigör man tid för lärarledd studietid varje dag. Givetvis så kommer vi planera dagarna efter rådande omständigheter på plats så som väder. Efter skolan är det lättare fysträning och ursköljning av kroppen.

Föräldrar är välkomna att vara med på lägren om så önskas. Det är absolut inte ett måste om man inte kan närvara på ett läger. Under åren som gått har vi fått stor hjälp av de föräldrar som är med med diverse saker så som chaufför av hyr-buss, skid-fix etc. Vi ser gärna att medföljande föräldrar hjälper oss även kommande år.

Ledarstaben
Tränare för teamet är Jonas Lind, Matias Eriksson och Axel Frost. Vid behov kommer vi även ta in resurs-tränare som vi har knutet till våra team.

Lärare i Teamet är Johan Pettersson. Johan har jobbat som lärare i 10 år samt varit skidguide i alperna under en längre tid.

Planering DENNA PLANERING VAR FÖRRA TEAMETS. ÅRETS PLANERING KOMMER UT SNART!!

L1                  9-14 maj           Skidläger              Österrike     5 dagar                 GS och SL teknik och grunder

L2                 25-27 maj        Fysläger                Sälen            3 dagar                  Test och träning

L3                 25-29 juni        Skidläger             Norge          4 dagar                  GS och SL teknik och grunder

L4                 13-18  aug         Skidläger             Norge         5 dagar                   GS och SL. Fritt/Bana teknik

L5                 31 aug-2 sep     Fysläger               Säfsen          3 dagar                  Hopp och träning/test

L6                 12-16 sep          Skidläger              Holland      4 dagar                  SL teknik. Fritt och bana

L7                 26-30 sep        Skidläger               Holland        4 dagar                   SL teknik. Fritt och bana

L8                 6-13 okt           Skidläger             Österrike      6 dagar  (3+3)       GS teknik. Fritt och bana

L9                 20-27 okt        Skidläger             Österrike      6 dagar   (3+3)      GS och SG. Teknik

L10               3-10 nov          Skidläger             Österrike        5  dagar                  Fart

L11                 22-25 nov      Skidläger             Sverige           3 dagar                  SL och GS. Tempo

L12               6-9  dec           Skidläger               Sverige           3 dagar                  SL och GS. Tempo

L13                  18-21 dec       Skidläger             Sverige           3 dagar                  GS och SG

(OBS! Teamet kommer inte att köra vecka 44!)

Under vinter (januari-april) kommer vi sedan samlas vid fyra tillfällen. Detta kommer att planeras in när det inte körs några USM-kval. För dom som vill kommer teamet köra ihop på USM-finalen, – en del kanske vill köra med respektive klubb.  

Kontakta oss angående kostnader och upplägg för detta.

VÄLKOMMEN ATT ANSÖKA TILL TEAM-ASP 2019-20!!