Alpine Ski Pool (ASP) riktar sig till dig som aktivt tränar och tävlar inom utförsåkning eller till dig som är en passionerad skidåkare och som vill utvecklas på skidorna. ASP gör elitträning tillgänglig för alla typer av skidåkare.

Alpine Ski Pool grundades 2009 av Jonas Lind, född och uppvuxen i Sälen och med bakgrund som tävlingsåkare på elitnivå. Jonas har bland annat arbetat med juniorlandslaget och världscuplaget för de svenska herrarna. Idén till Alpine Ski Pool fick sitt frö när Jonas skada i ryggen satte stopp för en fortsatt karriär som tävlingsåkare, varpå Jonas sadlade om och utbildade sig till tränare på högskolan i Falun.

Alpine Ski Pool vill att alla skidåkare ska få uppleva skidåkning och teknik som ingen trodde var möjlig, inte bara unga aktiva utan även vuxna passionerade skidåkare. Övertygelsen om att varje åkare kan få ut mer frihet på skidorna är därför ett ledmotiv.

Med hjärtat i racing och med viljan att varje skidåkare ska utvecklas siktar Alpine Ski Pool mot att den totala friheten på berget inte längre är något för några få utvalda.

Alpine Ski Pools tränare har en stor ödmjukhet inför uppgiften och känner att grundvärdena alltid är i centrum;

Skidglädje
Alpine Ski Pool månar om gemenskap utifrån glädje, ödmjukhet och respekt

Erfarenhet
Alpine Ski Pool har kunskap och erfarenhet av elitträning samt en unik förmåga att förmedla den

Engagemang 
Alpine Ski Pool har varje åkares utveckling och upplevelse i fokus